Formodet listetyv varetægtsfængslet efter civil anholdelse

En 37-årig mand er blevet varetægtsfængslet, efter han blev civilt anholdt af en villaejer i Haderslev natten til mandag.

Det meddeler Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. Villajeren blev vækket af bjæf fra familiens hund. Han undrede sig over, at udendørsbelysningen var slået fra og tændte den igen, hvorefter han gik i seng.

Kort tid efter måtte manden på ny ud af dynerne. Igen bjæffede hunden, og igen var det mørkt udenfor. Derfor tjekkede han husets overvågningssystem. På et kamera så han en person snige sig omkring på grunden.

Villaejeren gik udenfor og fik fat i manden, der forgæves forsøgte at stikke af. Det lykkedes at holde ham fast, indtil en patruljevogn kom frem til stedet.

- Man kan sige, at det ikke var særlig smart af ham at blive på grunden, når ejeren nu én gang havde tændt lyset udenfor, og hunden i huset igen reagerede, sagde vagtchef Ole Aamann fra Syd og Sønderjyllands Politi mandag morgen.

Den civile anholdelse fandt sted ved 02.30-tiden. Den formodede listetyv erkendte, hvad der var sket, men ønskede ikke at udtale sig yderligere ved grundlovsforhøret i Retten i Sønderborg.

Han havde indbrudsværktøj på sig, da han blev anholdt.

/ritzau/

Dagens Gossip