Formodet netsvindler er blevet fængslet i København

Skrevet af admin

23/12/2015

Mest læste i dag

En formodet svindler, der længe menes at have plaget en nordjysk netbutik, er onsdag blevet varetægtsfængslet i København.

Den 22-årige mand blev anholdt efter en usædvanlig aktion. Medejeren af coolshop.dk var så træt af svindlen, at han allierede sig med TV2 og Københavns Politi, som derfor stod klar, da den unge kom for at hente endnu en pakke.

- Vi har anmeldt ham 15 gange, og på et tidspunkt var han oppe på at svindle for 30.000 kroner om ugen, siger Jacob Risgaard fra coolshop.dk ifølge nordjyske.dk.

I grundlovsforhøret onsdag i Dommervagten i København er den unge mand blevet sigtet for at have købt varer for ikke under 112.000 kroner siden august.

Der er tale om såkaldt databedrageri, fordi han har brugt stjålne kreditkortoplysninger til de mange køb, mener politiet.

Desuden skal han have forsøgt at begå lignende bedragerier for mindst 93.000 kroner, fremgår det af den sigtelse, som er præsenteret i retsmødet.

Dørene til forhøret blev lukket. Men inden da kom det frem, at den 22-årige nægter sig skyldig i databedrageri, men at han delvist kan erkende sig skyldig i hæleri.

Dommeren har besluttet at varetægtsfængsle ham i 20 dage.

Ifølge medejeren af coolshop.dk har svindlerne alt for let spil.

Bare man har oplysninger fra kortets for- og bagside, kan man handle på nettet og udsætte netbutikkerne for store tab, fastslår han overfor nordjyske.dk.

/ritzau/