Formodet terror-drab ryster London

Sådan lød det ifølge BBC fra en af de to mænd, som onsdag eftermiddag dræbte en formodet soldat nær en kaserne i London-bydelen Woolwich ved blandt at hakke ham til døde med en lang machetekniv.

Efter udåden slæbte de to mænd liget ud på midten af vejen og blev ved det, indtil politiet dukkede op og sårede de to gerningsmænd med pistolskud.

»Jeg undskylder, at kvinder er nødt til at være vidner til det her i dag, men i vores land er vores kvinder nødt til at se det samme. Jeres indbyggere vil aldrig være sikre. Fjern jeres regering, de er lige glade med jer,« lød det ifølge BBC også fra en af mændene, inden han blev anbragt i en lægehelikopter og fløjet til et hospital.

Drabet har chokeret briterne, der har været vidner til terroraktioner før, og nu atter ser ud til at blive konfronteret med den:

For der er »stærke indikationer« på, at drabet i Woolwich var terrorrelateret. Det slog den britiske premierminister, David Cameron, senere fast på et pressemøde i Paris, skriver Reuters.

»Det er den mest forfærdelige forbrydelse,« sagde premierministeren og tilføjede:

»Politiet er i øjeblikket ved at undersøge al fakta i sagen, og der er stærke indikationer på, at det er en terrorhandling,« lød det.

Han understreger også ifølge The Guardian, at Storbritannien »altid vil vinde« over terroristerne.

»Vi har oplevet sådanne angreb før. Vi har altid slået tilbage ved at vise en ukuelig britisk ånd,« siger han.

David Cameron, der ellers havde planlagt at blive i Paris natten over efter et møde med den franske præsident Hollande, har meddelt, at han vender hjem senere onsdag på grund af situationen.

Også Londons borgmester, Boris Johnson, er dybt rystet og kalder angrebet for en »kvalmende« og »utilgivelig« handling, og fra Buckingham Palace lyder det, at dronningen er bekymret.

En af de to mænd rapporteres i øvrigt at være alvorligt såret.

Et vidne siger til LBC-radio:

»De to mænd var vanvittige. De opførte sig som dyr. De slæbte ham ud fra fortovet og smed hans lig på midten af vejen.«

Siden stod de ved liget bevæbnet med machete og skydevåben og bad folk om at tage billeder af dem, mens de løb op og ned ad gaden, fortæller vidnet.

»Som om de ønskede at komme i TV,« siger det mandlige vidne, der kun vil kaldes James.

Se videoen herunder af den mulige terrorist med knive i hånden og blod på hænderne...

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip