Formodet terrorgruppe dræber grænsevagt i Tunesien

En tunesisk grænsevagt er blevet dræbt i en skududveksling med en "terrorgruppe" på grænsen til Algeriet, beretter en statslig tv-kanal og en fagforening.

Hændelsen fandt sted i byen Bouchebka søndag.

- En grænsevagt blev dræbt og tre andre såret i en skudepisode med en terrorgruppe i Bouchebka, rapporterer tv-kanalen Wataniya 1.

Ridha Ennasri, der leder en fagforening for grænsevagter, bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at en vagt blev dræbt i et "terrorangreb". Ifølge ham blev yderligere en person såret.

Det står ikke umiddelbart klart, om de formodede terrorister er blevet anholdt eller såret i skududvekslingen.

Drabet kommer i kølvandet på, at en tunesisk politimand for få dage siden blev skudt og dræbt af to gerningsmænd på motorcykel i kystbyen Sousse.

Myndighederne har endnu ikke sagt, hvorvidt politidrabet blev udført af jihadister, men efterforskningen er fortsat i gang.

Tuneserne er stadig mærkede af en tragedie i juni, hvor en 23-årig gerningsmand dræbte 38 personer ved et strandhotel i Sousse. 30 af dem var britiske badegæster.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Samme gruppe menes at stå bag angrebet på et tunesisk museum i marts, hvor 21 udenlandske turister og en politimand mistede livet.

Siden massakren i Sousse har der været undtagelsestilstand i Tunesien.

/ritzau/NTB

Dagens Gossip