Formodet terrorgruppe dræber grænsevagt i Tunesien

En tunesisk grænsevagt er blevet dræbt i en skududveksling med en "terrorgruppe" på grænsen til Algeriet, beretter en statslig tv-kanal og en fagforening.

Hændelsen fandt sted i byen Bouchebka søndag.

- En grænsevagt blev dræbt og tre andre såret i en skudepisode med en terrorgruppe i Bouchebka, rapporterer tv-kanalen Wataniya 1.

Ridha Ennasri, der leder en fagforening for grænsevagter, bekræfter over for nyhedsbureauet AFP, at en vagt blev dræbt i et "terrorangreb". Ifølge ham blev yderligere en person såret.

Det står ikke umiddelbart klart, om de formodede terrorister er blevet anholdt eller såret i skududvekslingen.

Drabet kommer i kølvandet på, at en tunesisk politimand for få dage siden blev skudt og dræbt af to gerningsmænd på motorcykel i kystbyen Sousse.

Myndighederne har endnu ikke sagt, hvorvidt politidrabet blev udført af jihadister, men efterforskningen er fortsat i gang.

Tuneserne er stadig mærkede af en tragedie i juni, hvor en 23-årig gerningsmand dræbte 38 personer ved et strandhotel i Sousse. 30 af dem var britiske badegæster.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Samme gruppe menes at stå bag angrebet på et tunesisk museum i marts, hvor 21 udenlandske turister og en politimand mistede livet.

Siden massakren i Sousse har der været undtagelsestilstand i Tunesien.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip