Formodet 'trussemand' på spil: Forsøgte at narre Christines 11-årige datter

- Hej! Jeg hedder Nadia Tysnes og er 18 år fra Oslo.

Sådan begyndte den sms, som Christine Trasti Henriksens 11-årige datter for nylig dag modtog fra et fremmed telefonnummer.

Christine Trasti Henriksens bor i Jakobsnes i Finnmark i det nordligste Norge. En by med 300 indbyggere hvor man altid har været forskånet for mange af de ubehagelige ting, men kan læse om i norske aviser.

Virkeligheden har dog desværre indhentede beboerne i Jakobsnes, efter at Christines 11-datter for nylig modtog en række sms’er fra en fremmed mand. Det skriver lokalmediet iFinnmark.no.

I sms’erne udgav afsenderen sig for at være en 18-årig pige, der i løbet af foråret 2016 ville blive ’russ’ (norsk udtryk der svarer til student).

- Har du været eller bliver du russ? lød det første spørgsmål til Christines datter, der undrende skrev tilbage, hvorfor hun fik disse sms’er, da hun kun var 11 år.

Personen i den anden fortsatte dog med nye spørgsmål om hvilket køn Christines datter var og om hvorvidt, hun ville have tilsendt nogen russ-kort.

Den 11-årige takkede først ja, men svarede efterfølgende, at hun ikke måtte mødes med folk, hun ikke vidste, hvem er.

Det var dog ikke noget problem, for ’Nadia’, der afslutningsvis ønskede, at pigen skulle oplyse sin adresse, så kortene kunne blive tilsendt.

Heldigvis vurderede Christines datter, at der var noget, der ikke stemte, og præsenterede derfor sin mor for sms’erne.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan startede sms'en fra det fremmede nummer. Foto: Privat

Nummeret tilhører 'Trussemanden'

- Jeg ringede nummeret op, og han tog telefonen. Jeg kunne høre, at han var ved at rasle med noget, men han svarede ikke på mine spørgsmål, fortæller Christine Trasti Henriksen.

Efter at have undersøgt sagen på nettet, er Christine nu overbevist om, at gerningsmanden er den, i Norge, meget omtalte 'Trussemanden', der er kendt i både regionale og landsdækkende medier for at kontakte unge piger via sms og Facebook, og her bede om at købe deres brugte trusser og strømpebukser. 

Christine Trasti Henriksens har siden været i kontakt med politiet og har anmeldt episoden, og selvom politiets indsatsleder i Finnmark Politidistrikt, Henning Robertsen, endnu ikke kan fastslå, om der er tale om ’Trussemanden’, så bekræfter politiet i Buskerud, at telefonnummeret er forbundet til ham.

'Trussemanden' er anmeldt adskillige gange, ligesom han tidligere har siddet i fængsel for seksuel krænkende adfærd.

- Der er tale om en syg, syg mand, og politiet kan ikke stoppe ham. Min datter er bange, og det er meget vigtigt, at forældre overvåger, hvad deres børn laver på telefon og tablet. Det er meget skræmmende, siger Christine Trasti Henriksen.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip