Formstærk Anaheim-dansker vinder divisionstitel i NHL

02/04/2015

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen har ramt storformen på et godt tidspunkt i sæsonen.

Natten til torsdag var der nemlig fuld istid til danskeren i Anaheim Ducks-målet, og med 22 redninger på 23 forsøg var danskeren medvirkende til en stor hjemmesejr over Edmonton Oilers.

5-1 vandt Anaheim Ducks, som dermed sikrede sig sejren i Pacific-divisionen i NHL's Western Conference, selv om holdet mangler tre kampe i grundspillet.

Den danske målmand var godt på vej til at holde buret rent for fjerde gang i sæsonen, men med tre minutter tilbage af anden periode reducerede Ryan Nugent-Hopkins for Edmonton.

Frederik Andersen kan dog glæde sig over, at Anaheim har vundet fire ud af de seneste fem gange, hvor danskeren er startet i målet.

Den 25-årige danske målmand har hele sæsonen kæmpet med sin fire år yngre amerikanske holdkammerat John Gibson om spilletiden i målet.

Anaheim er det første hold i denne sæson, der sikrer sig en divisionstitel. Danskerklubben er desuden det hold, som har flest point i hele NHL.