Formstærk Andersen vinder for tredje gang i træk i NHL

07/11/2015

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen får nu endelig udbytte af sine stærke indsatser i Anaheims mål i verdens bedste ishockeyliga.

Anaheim vandt tidligt lørdag morgen, dansk tid, 4-2 over Columbus hjemme i Honda Center i Anaheim. Det var tredje kamp i træk og tredje gang på en uge, at Frederik Andersen kunne forlade isen som vinder.

Frederik Andersens mandskab førte 2-1 inden tredje periode og kom på 3-1 midt i den sidste periode. Alligevel skulle det sidste minut blive særdeles spændende, da Scott Hartnell passerede Frederik Andersen præcis et minut før tid og reducerede til 2-3.

Columbus sluttede kampen med en ekstra markspiller. Det gav pres på Frederik Andersen, men Clayton Stoner kunne score i tomt net for Anaheim 16 sekunder før tid til sejr på 4-2.

Anaheims kaptajn Ryan Getzlaf havde misset de fire foregående kampe med en skade. Han leverede tre målgivende afleveringer i sin comeback-kamp.

Frederik Andersen har høstet masser af ros for sin indsats i denne første del af sæsonen, men Anaheim har i en lang periode ikke været i stand til at score. Det betød, at selv om Frederik Andersen spillede godt, tabte holdet.

Nu er det blevet til 10 point i 13 kampe.

Modstanderen Columbus, som har danskeren Oliver Bjorkstrand på sit udviklingshold, er NHL's næstdårligste hold indtil videre. Holdet har kun vundet fire af sine i alt 15 kampe hidtil i sæsonen.

Allerede lørdag spiller Anaheim igen. Lokalrivalerne fra San José venter i Anaheims fjerde kamp på en uge.