Formstærke AaB'ere vil ikke snakke sig på A-landsholdet

Der har ikke været mange AaB-spillere inde over de seneste A-landsholdssamlinger. Men med nordjydernes seneste storspil banker flere af klubbens profiler måske på til truppen forud for de to vigtige playoff-kampe mod Sverige.

Især Kasper Risgård, Rasmus Würtz og Nicolaj Thomsens formkurve har været opadgående, og hvis alt flasker sig for dem, kan de måske snige sig med på et par af de sidste mandater, når Morten Olsen mandag eftermiddag udtager sin trup.

Kasper Risgård har stadig sin A-landsholdsdebut til gode, men han forventer ikke, at den kommer i playoff-kampene mod Sverige.

- Lige nu har Morten sin sikre base, og der bliver nok ikke eksperimenteret i så vigtige kampe. Det kan jeg også godt forstå.

- Selvfølgelig er det en drengedrøm for alle at få lov til at spille på det danske landshold. Jeg er 32 år og ved, at tiden rinder ud. Men det er jo ikke mig, der skal stå her og snakke mig på holdet. Jeg skal bare levere ude på banen, siger Kasper Risgård.

Nicolaj Thomsen fik sin debut på A-landsholdet for et år siden i en venskabskamp mod Rumænien i sin hidtil eneste A-landsholdskamp.

- Det er Morten, der bestemmer, hvem der skal med. Det er det, jeg forholder mig til. Hvis han har lyst til at bruge mig, er jeg selvfølgelig klar, men det er ikke sådan, at jeg vil stå her og tale mig på A-landsholdet. Jeg har det fint med Mortens udtagelser, siger Nicolaj Thomsen.

Rasmus Würtz er den AaB-spiller, der har mest erfaring på A-landsholdet. Hen er blevet brugt på 6’er-positionen.

- Selvfølgelig er både Risgård, Thomsen og jeg selv klar, hvis der skulle blive ringet. Det kunne være fantastisk med sådan et par kampe mod Sverige. Men der er nogle, der skal vurdere en masse spillere, og jeg kan ikke vurdere mine egne konkurrenter. Det er ikke mit job, siger AaB-anføreren.

De tre AaB-profiler var alle med i søndagens 6-0-nedsabling af Hobro.

/ritzau/

Dagens Gossip