Fornem filmhyldest til Mel Brooks

Det amerikanske filminstitut har valgt Mel Brooks som dette års modtager af den fornemme Life Achievement Award. I næste måned overrækker Martin Scorsese den gamle komiker prisen ved en fest, hvor venner og kolleger hylder hovedpersonen.

Filminstituttets bestyrelsesformand Howard Stringer påpeger, at Brooks har skænket verden den største gave af alle, nemlig latteren. »Vi vil også gerne sætte fokus på hans indsats gennem en 60 år lang karriere som tekstforfatter, producer, instruktør og skuespiller«, tilføjer Stringer og spørger: »Hvem kan vel være bedre til dét end en af den amerikanske filmkunsts store mestre, Martin Scorsese?«.

Manden bag »Sheriffen skyder på det hele«, »Forår for Hitler« og »Frankenstein junior« bliver nummer 41 i rækken af filminstituttets prismodtagere og fejres på Dolby Theater i Hollywood den 6. juni - tre uger før han fylder 87 år.

Udmærkelsen er siden 1973 tildelt Hollywood-koryfæer som John Ford, Alfred Hitchcock, James Cagney og Gene Kelly, ligesom den er gået til nulevende stjerner som Clint Eastwood, Harrison Ford, Tom Hanks, Steven Spielberg og Morgan Freeman. I 1997 var Scorsese den udvalgte og sidste års modtager var Shirley MacLaine.

Dagens Gossip