Fornem kulturpris til rocklegender

De hyldes for deres bidrag til det amerikanske kulturliv sammen med jazzstjernen Herbie Hancock, skuespillerinden Shirley Maclaine og operasangerinden Martina Arroyo.
John F. Kennedy Center for the Performing Arts uddeler hver vinter en håndfuld hæderspriser og det sker i år for 36. gang.

»Vi fejrer fem enestående personligheder, som har viet deres liv til at højne den levende, pulserende kultur i vores land og resten af verden«, udtaler centrets bestyrelsesformand David M. Rubenstein.

Traditionen tro finder festen sted med deltagelse af den siddende præsident. I år er det Barack Obama og hans hustru Michelle, som ligeledes indbyder til reception i Det Hvide Hus, før det går løs på scenen den 8. december med Caroline Kennedy som vært.

Kennedy Center Honors, der betragtes som en af USAs fornemste kulturpriser, er siden 1978 tildelt over 180 udøvende kunstnere, heriblandt en enkelt dansker. I 1999 fik Victor Borge det eftertragtede skulderklap.

Joel, Santana og de øvrige udvalgte for 2013 kommer i selskab med kunstnere, som tæller Leonard Bernstein, Sean Connery, Barbra Streisand, Luciano Pavarotti, Meryl Streep og Paul McCartney. Sidste år tilfaldt æren blandt andre Dustin Hoffman, Led Zeppelin og David Letterman.

Dagens Gossip