Fornuftig kørsel skal bringe Le Mans-dansker på podiet

Den danske racerkører Marco Sørensen debuterede sidste år i 24-timers-løbet Le Mans med en fjerdeplads i GTE Pro-klassen i en danskerbesat Aston Martin-bil sammen med Nicki Thiim og Christoffer Nygaard.

Nygaard er i år skiftet ud med briten Darren Turner i bilen, hvor Marco Sørensen vil forsøge at bruge erfaringen fra debuten sidste år til at forbedre fjerdepladsen.

- Fornemmelsen af egen bil er helt i top. Jeg er rimelig fortrøstningsfuld, siger Marco Sørensen om muligheden for at jagte en podieplacering i sit andet Le Mans.

- Den største forskel er, at man bare kan gå ud og bygge ovenpå det, du kan i forvejen. Det er en god erfaring at have med i lommen, siger den danske kører.

- Man kommer hurtigere op i tempo fra start, og man ved, hvor LMP1-bilerne eksempelvis overhaler, hvor de ikke gør, hvor du skal tage risici, og hvor du ikke skal og alle de der ting, som man har lært.

Spørgsmål: Hvad er den vigtigste lektie, du lærte fra Le Mans-debuten?

At det ikke er et sprintløb, selv om de siger, at bilerne godt kan holde til det. Det kan de altså ikke. Man skal passe på bilen.

Den 25-årige dansker har tidligere jagtet Formel 1-drømmen, blandt andet som reservekører for Renault, men nu fokuserer han på ambitionerne inden for sportsvogne.

- Jeg drømmer om at komme til at køre LMP1 (den hurtigste klasse på Le Mans, red.) en dag. Der vil jeg hellere være end at sidde i et lille Formel 1-team, siger Marco Sørensen.

I årets Le Mans er der otte danskere til start fordelt i fem forskellige biler fordelt på GTE Pro- og GTE Am-klasserne.

/ritzau/

Dagens Gossip