Forråelse og bandeproblemer på døgninstitutioner

Unge kriminelle kan uden de store problemer smugle stoffer og våben med ind på sikrede døgninstitutioner som Egely i Middelfart, fordi ansatte ikke har lov til at visitere de unge, som i stigende grad kommer fra bander. Udviklingen har ifølge Region Syddanmark givet massive problemer, og regionen vil have regeringen til at gøre noget, skriver Fyens Stiftstidende.

Bente Gertz (S), socialudvalgsformand i Region Syddanmark har således skrevet et brev til socialminister Annette Vilhelmsen (SF), hvor i hun blandt andet påpeger, at »der ses en tendens til stigende forråelse af de unge,« og at »Egely oplever en kraftig stigning i banderelaterede problematikker.«

Hun pointerer, at politiet er blevet tilkaldt 46 gange i løbet af 2013, fordi de ansatte ikke har mulighed for at visitere de unge og dermed dæmme op for problemerne med indsmugling af stoffer og våben. Det nuværende regelgrundlag giver »meget begrænsede muligheder for, at personalet kan forhindre indsmugling af uønskede effekter, da der ikke er mulighed for at kropsvisitere de unge«, lyder det fra socialudvalgsformanden ifølge Fyens Stiftstidende, som også skriver, at andre institutioner oplever lignende problemer.

Kim Bøg-Jensen, som er centerleder for børn og unge i Region Syddanmark, fastslår, at bandeproblematikken ikke var en udfordring for tre-fire år siden på de sikrede ungdomsinstitutioner, og han opfordrer ifølge avisen til, at man giver institutioner mulighed for at holde stoffer, våben og øvrige uønskede ting ude, for eksempel ved at give de ansatte flere beføjelser i forhold til kropsvisitering.

I en mail til Fyens Stiftstidende skriver socialminister Anette Vilhelmsen, at regeringen vil tage stilling til en lovændring, når et udvalg - nedsat af regeringen - har undersøgt netop magtanvendelserne over for børn og unge på anbringelsesstederne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip