Forretningsmand fuppede Tyskland og Danmark for 80 mio

En dansk forretningsmand har været et dyrt bekendtskab for statskasserne i Tyskland og Danmark.

Godt 80 millioner kroner har den 41-årige Thomas Nielsen snydt det offentlige for i de to lande, og mandag er han blevet idømt fængsel i fire år og seks måneder.

I Københavns Byret har dommer Koch Clausen fastslået, at Nielsen skal have rabat i straffen, fordi han har aflagt tilståelse.

På den anden side har dommeren lagt vægt på kriminalitetens omfang og dens systematiske karakter.

Anklageren fra Bagmandspolitiet mente, at den 41-årige ellers stod til mindst fem års fængsel.

De 80 millioner kroner i moms fordeler sig med 35 til Tyskland og 45 til Danmark. Svindelen er foregået som i et kriminelt cirkus, der kaldes momskarrusel.

I alt syv mindre firmaer med adresser i Leipzig, Hamburg, Brøndby, Vanløse og andre steder har Thomas Nielsen brugt til svindelen.

Desuden gik han langt over stregen som forretningsfører i et firma i Wien i Østrig.

De mange handler drejede sig på papiret om playstations og mobiltelefoner, men i forbindelse med køb og salg gik det offentlige altså glip af momsen.

Nielsen var efterlyst af de tyske myndigheder, da han i maj blev afsløret nær Roskilde. Da han gik til bekendelse, slap han for at blive udvist til en straffesag i Tyskland.

De mange momsmillioner og en tillægsbøde på 47 millioner kroner kommer næppe ned i de offentlige kasser. Nielsen ejer nemlig ingenting. Dog har han fået konfiskeret et Rolex-ur.

Det er ikke første gang, at den 41-årige gør sig i økonomisk kriminalitet. I en tidligere sag om 10 millioner kroner lød straffen på fængsel i to år og seks måneder.

Ved dommen, der også handler om skyldnersvig for 1,2 millioner kroner, er han i øvrigt blevet frakendt retten til at lede virksomheder.

Mandag ved middagstid modtog han dommen og blev ført tilbage til fængselscellen.

/ritzau/

Dagens Gossip