Forretningsudvalg anbefaler politianmeldelse af Carl Holst

Et enigt forretningsudvalg i Region Syddanmark anbefaler det samlede regionsråd at melde tidligere regionrådsformand og forsvarsminister Carl Holst (V) til politiet.

Det har udvalget mandag besluttet på et møde.

Senere i dag skal regionsrådet mødes, hvor den endelige beslutning skal træffes.

Diskussionen udspringer af, at Holst angiveligt har brugt regionens ansatte til at lave partipolitisk arbejde for ham – særligt op til folketingsvalget i juni 2015.

Hjælpen til Carl Holst omfatter blandt andet en ansat, der selv betegner sig som taleskriver i råds- og direktionssekretariatet, har blandt andet Fyens Stiftstidende og Jyllands-Posten tidligere skrevet.

Medarbejderen har angiveligt formuleret klart ulovlige taler til Carl Holst.

Derudover har Statsforvaltningen i en rapport vurderet, at den ansatte i Region Syddanmark, Christian Ingemann Nielsen, i et "større omfang" har hjulpet Carl Holst med hans kampagne for at blive valgt til Folketinget ved valget i juni.

Han har blandt andet været med til at skrive pressemeddelelser samt er kommet med input til debatter og læserbreve.

Da Carl Holst blev udpeget som forsvarsminister, blev Christian Ingemann Nielsen ansat som Holsts særlige rådgiver.

Jyllands-Posten refererede desuden søndag fra en advokatundersøgelse.

Ifølge avisen var administrationen "generelt bange for at sige fra over for den daværende regionsrådsformand, herunder i forhold til opgaver, der ikke umiddelbart blev anset som regionsopgaver".

Det betød, at Holst ofte fik sit krav trumfet igennem. Når medarbejdere i enkelte tilfælde trodsede "frygten for konsekvenserne ved at sige nej", blev den enkelte tale udarbejdet alligevel efter krav fra regionsformanden, skriver avisen.

Regionsrådet i Region Syddanmark mødes mandag klokken 15 for at behandle forretningsudvalgets anbefaling.

/ritzau/

Dagens Gossip