Forretninsfolk får lynvisum til Danmark

Forretningsfolk fra udenlandske virksomheder vil fremover få smidigere adgang til indrejse i Danmark.

Danske ambassader og generalkonsulater vil få mulighed for at forhåndsgodkende virksomhederne. Og personer med fast tilknytning til disse firmaer vil så på blot tre dage kunne få et visum i en ordning, som regeringen kalder Red Carpet, rød løber.

Forretningsfolkene skal opfylde de samme krav som i dag, men de behøver ikke længere møde personligt op på ambassaden eller aflevere en masse lønsedler.

Også danske virksomheder, der vil invitere udenlandske handelspartnere, vil blive omfattet af ordningen.

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) siger, at Danmark skal være et attraktivt land for udenlandske samarbejdspartnere og dermed blive bedre til at udnytte globaliseringens muligheder.

- Med Red Carpet får udenlandske forretningsforbindelser til danske virksomheder mulighed for en hurtige og mere smidig behandling af visumsager.

- Det vil gavne de danske virksomheder på eksportmarkederne og skabe danske arbejdspladser, siger Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

For turister vil det også blive smidigere at få visum. I 2012 var de danske ambassader og konsulater i udlandet i gennemsnit fem dage om et udstede et visum. Fremover vil der kun gå tre dage.

- De ansøgere, der opfylder kravene til at få visum i dag, vil fortsat få det - det bliver bare hurtigere og nemmere, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

For visumpligtige søfolk i transit bliver det også smidigere at få visum.

Et led i de nye regler er, at danske ambassader i vid udstrækning får kompetencen til at give afslag i visumsager. Det vil bringe Danmark mere på linje med procedurerne i de øvrige Schengen-lande.

Dermed vil Danmark ifølge regeringen bedre kunne indgå aftaler med andre lande om, at deres repræsentationer kan udstede visum på vegne af Danmark. Det er aktuelt i lande, hvor vi ikke har ambassader.

I 2012 fik de danske myndigheder 95.190 ansøgninger om visum. 4291 fik afslag. Det betyder, at kun 4,5 procent af visum-ansøgerne ikke fik adgang til indrejse i Danmark.

Det er en arbejdsgruppe med repræsentanter fra ministerier, arbejdsgivere, Udlændingestyrelsen, Rigspolitiet, erhvervslivet og rejsebranchen, der har støvet Danmarks behandling af visumansøgninger af og foreslået de smidigere regler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip