Forrygende Ferrer stormer i finalen - klar til Nadal

Kun i andet sæt formåede Tsonga at yde modstand, men Ferrer viste sig for stærk i tiebreaken. Resten af kampen var spanieren suveræn.

- Der er ikke så andet at sige, end at Ferrer var bedre end mig. Jeg blev overrasket over, hvor hurtigt Ferrer bevæger sig rundt på banen, siger franskmanden, der i kvartfinalen havde imponeret alt og alle ved at besejre Roger Federer.

Dermed må det franske publikum atter undvære en landsmand i finalen på Roland Garros. Senest en franskmand nåede dertil var i 1988, hvor Henri Leconte tabte til svenske Mats Wilander. 

I stedet bliver det til spansk landskamp på fransk jord. Den første af sin slags i en French Open-finale siden 2002, og selvom David Ferrer hidtil har været suveræn i turneringen, går den syvdobbelte vinder, Rafael Nadal, ind til opgøret som storfavorit. Morgendagens opgør er således Ferrers første optræden på den fineste scene.

- Jeg har det fantastisk. Det er en drøm at være i en Grand Slam finale. Jeg vil kæmpe, lyder det fra den rutinerede spanier, der gør klogt i ikke at læse statistikker inden mødet med Nadal.

I de indbyrdes opgør er stillingen 19-4 i Nadals favør, og ingen af de fire sejre er kommet på grus. Derfor er ærefrygten da også til at fornemme. - Det er meget svært at slå Rafael. Særligt på grus. Jeg skal spille mit bedste tennis, siger han.

Ferrer kan dog finde håb i en forrygende form, der har sendt ham hele vejen til finalen uden at afgive ét eneste sæt. Derfor går Ferrer ind til kampen med friske ben, mens Rafael Nadal kommer fra en opslidende fem-sætskamp på mere end fire en halv time.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip