Forsikring tvinger små håndværkere i knæ

Det er ofte dyrere for de små håndværkervirksomheder end for de store at tegne den lovpligtige byggeskadesforsikring. Det har fået arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk til at kræve mindre skævvridning. Det skriver Nordjyske.

Det er ikke et sjældent syn, at de små virksomheder skal betale 100.000 kroner i forsikringspræmie mens de store slipper for det halve, og det gør det ikke nemt for de små virksomheder, der i forvejen er økonomisk presset.

- Det skævvrider jo markedet i helt uhørt grad. Vi har forståelse for, at et forsikringsselskab selvfølgelig skal vurdere risikoen, men i nogle af de her tilfælde er kæden altså hoppet af, siger chefjurist Morten Frihagen til Nordjyske.dk og fortæller at konsekvenserne er klare.

- Det er i forvejen et rigtigt svært marked, men det her kan endegyldigt være med til at presse virksomhederne ud af markedet for privat nybyggeri, og det gør det altså svært at overleve, siger han

Hos Forsikringsselskabernes Brancheorganisation har man dog svært ved at se problemet.

- Enhver præmie fastsættes efter en individuel bedømmelse af det enkelte firma. Meningen med loven er, at de gode virksomheder får en lav præmie, mens de mindre gode får en høj. I bund og grund er det jo en forbrugerbeskyttende lov, som i vores øjne fungerer efter hensigten, siger Tine Aabye fra Forsikring og Pension.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip