Forsikringsselskaber giver grønt lys til mobilnøgle

I sidste måned kunne Berlingske Business fortælle, at Ruko og Securitas Direct er gået sammen om at lave en løsning, der skifter din fysiske nøgle ud med mobiltelefonen.

Dengang var forsikringsselskaberne ikke bekendt med produktet og ville ikke fortælle, hvor de stod i forhold til forsikring. I dag bakker de op om projektet.

»Vi har tillid til, at Securitas Direct og Ruko har lavet en løsning, der sikkerhedsmæssigt er i orden. Vi tror på, at det i nogle situationer kan være en bedre løsning end fysiske nøgler,« siger Pia Holm Steffensen, der er privatdirektør i Alm. Brand.

Og også Topdanmark melder positivt tilbage og kan se mange fordele ved at lægge den fysiske nøgle i graven.

Det nye produkt bliver ellers kritiseret for ikke at være sikkert nok. Men de to forsikringsselskaber stoler på de to firmaers udmelding omkring sikkerheden.

Forsikrer om forsikring

Det er ikke kun sikkerheden, der er blevet kritiseret. Også forsikringsperspektivet blev hevet på banen som en uløst faktor. For hvem har ansvaret ved et indbrud.

Alm. Brand og Topdanmark forklarer, at deres medlemmer er forsikret, hvis de vælger at investere i en digitallås og kassere den gamle nøgle.

Hos Alm. Brand har de vurderet, at deres familieforsikring kan dække deres medlemmer i tilfælde af indbrud. Hvis en kunde derimod har indbrud via hacking har Alm. Brand ikke vurderet, hvad der skal ske. Men Pia Holm Steffensen forklarer, at deres id-forsikring, der hjælper, hvis din identitet er blevet misbrugt, måske kan komme på banen.

»Det er klart, at hvis man har fået hacket sin brugerprofil, så er der hjælp at hente ved vores id-sikring. I det tilfælde, at kunden måtte frygte eller reelt have været udsat for tyveri af personlig data,« siger hun.

Ifølge Jens Langergaard, der er kommunikationschef i Topdanmark, vil de også behandle et synligt indbrud på helt samme måde - om man så har en mobilnøgle eller en gammeldags version. 

Men hvis der ikke er nogen tegn på indbrud, så vil deres medlemmer ikke stå ligeså stærkt, fordi det ryger over i en anden slags forsikring.

»Hvis der ikke er synlige tegn på opbrud på døren, så vil det blive behandlet som et simpelt tyveri. Og der er der nogle andre dækninger i forhold til guld, sølv og kontanter,« siger han

Ryger man i den forsikringspulje, kan det altså ende med, at man ikke får det samme beløb udbetalt. Men Jens Langergaard pointerer, at det er samme situation med den fysiske nøgle i dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip