Forsker afviser skolepigers karse-forsøg

Fem skolepiger fra Hjallerup Skole i Nordjylland har fået stor opmærksomhed, da de udførte et forsøg med karse for at viser effekten af mobilstråler.

Pigernes forsøg viste, at karsefrø døde og muterede, hvis de stod placeret ved siden af internetroutere og de unge forskerspirerne mener, at resultatet kan overføres til, hvorfor de selv og mange andre oplever koncentratons- og søvnbesvær efter at have sovet ved siden af deres mobiltelefoner.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

I udlandet har ankerkendte forskere vist interesse for pigernes forsøg, men hjemme er forsker ved Danmarks Tekniske Universitet, Michael Stübert Berger ikke helt så overbevist. Han forklarer, at strålingen fra routerne ikke kan sammenlignes med mobilstråling.  

- Det, der er interessant, er, at stråling fra routere er på samme frekvensbånd som mikroovne. Som det også er tilfældet ved mikroovne, så bliver vandet absorberet, og det er derfor, at karsen ikke er vokset, siger Michael Stübert Berger, der har sin daglige gang på DTU Fotonik, til Ekstra Bladet.

En internationalt forskerteam skulle dog have sat sig for at gentage 9. klasseelevernes forsøg for at tjekke resultatet. 

 

Dagens Gossip