Forsker: Behårede mennesker har mere sex

Skrevet af Jesper Larsen

10/11/2015

Mest læste i dag

Personer med meget behåring på huden får langt mere sex, end personer der ikke har særlig meget kropsbehåring, siger en svensk forsker, der har lavet en videnskabelig undersøgelse af området. 

- De der har meget hår på huden, og dermed mange hårsække, svarede i vores undersøgelse, at de har sex oftere, end personer med færre hårsække, siger Emma Jönson, der er ph.d-studerende i neurovidenskab ved universitetet i Göteborg, til Sveriges P3

Årsagen til den forøgede lagenaktivitet hos de behårede personer er angiveligt, at behårede mennesker er mere erotiske og intense, end andre. 

Det skyldes, at de mange hårsække gør, at der er flere nerveceller, som reagerer på berøring, og dermed stiger nydelsen, hvilket får tingene til at udvikle sig, mener forskeren. 

- Vi målte hårets intensitet, altså hvor tæt hårsækkene sidder på hinanden på armene, og der fandt vi ud af, at hvis du har en masse behåring, så føler man at en berøring er mere behagelig, mere intens  og mere erotisk, siger Emma Jönson. 

Men du behøver ikke rende rundt med et bjørneskind på kroppen, før du er i kategorien 'meget behåret'. 

- Vi har mange hår, der er så små, at man ikke kan se dem. Så man kan altså ikke se på ens arm, om man er i den ene aller anden kategori, siger Emma Jönson til P3.