Forsker: Derfor sletter folk dig som ven på Facebook

Selvom mange mennesker synes, at babybilleder og klichéfyldte citater er noget af det meste irriterende på Facebook, så er det en anden ting, der får folk til at slette dig som ven på Facebook. 

Forskere har nemlig undersøgt, hvad der er mest enerverende på Facebook, og konklusionen er, at du skal undgå at diskutere politik på Facebook, hvis du vil beholde dine venner online. 

Studiet er foretaget af forskere fra Israel, der valgte et meget sensitivt emne til at teste deres tese. 

De brugte nemlig krigen i Gaza som prøveballon, og de fandt ud af, at da volden var på sit højeste i 2014, havde 16 procent af de adspurgte fjernet venner fra Facebook på grund af deres politiske holdninger. 

- Folk slettede venner, hvis politiske holdning adskilte sig fra deres egen, siger Nicholas John fra Hebrew University i Jerusalem, ifølge Metro. 

- Vi ved allerede, at Facebook og søgemaskiner skræddersyer deres indhold, så det passer til den enkelte. Når vi fjerner venner fra Facebook forstærker vi dette, og bidrager yderligere til følelsen af at være i et 'ekko-kammer, siger Nicholas John.

- Noget af det vigtigste ved undersøgelsen er, at vores resultater tyder på, at dem der hovedsageligt sletter venner er unge, politisk aktive, aktive på Facebook, har mange venner online, og som har temmelig ekstreme synspunkter - og lige netop de personer er vigtige, at diskutere med online, siger han. 

Dagens Gossip