Forsker: Flyt ligestilling fra Manu Sareen

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skal overtage ligestillingsområdet.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) er et sympatisk menneske. Men han har ikke forstået at sætte ligestilling på regeringens dagsorden.

Derfor skal området flyttes over til beskæftigelsesministeren, mener professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, Henning Jørgensen.

- Det er ikke nemt for Manu Sareen at skabe debat. Hvis ligestillingsområdet skal have noget pondus, skal det lægges ind under beskæftigelsesministeren, således at det forbindes med det, der sker på arbejdsmarkedet og i de faglige organisationer, siger Henning Jørgensen til Newspaq.

Forbundssekretær i FOA, Nanna Højlund betegner Manu Sareen som en" kransekagefigur", mens Mette Frederiksen står med den reelle magt på området.

- Hele spørgsmål om ligeløn og barsel til fædre ligger allerede i beskæftigelsesministeriet. Hvis man mener noget med ligestilling, skal man samle hele området i et ministerium og give det nogle muskler. I dag ved ingen rigtig, hvor det befinder sig, siger hun til Newspaq.

Sygeplejerskernes formand, Grete Christensen, er enig.

- Det giver rigtig god mening at have det liggende sammen med beskæftigelsesområdet. Om det så reelt flytter noget at skifte ministerium? Det gør det kun, hvis der er en fælles politisk vilje til det, siger hun.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) siger i en skriftlig kommentar til Newspaq, at det er statsministeren alene, der afgør, hvordan de forskellige ministerområder sættes sammen.

- Uanset hvilket ministerområde ligestilling ligger sammen med, kan og skal man ikke reducere ligestilling til kun at handle om beskæftigelse. Ligestilling er jo også at arbejde med vold mod kvinder, menneskehandel, drenge i uddannelse, kvinder i forskning osv. Det giver derfor rigtig god mening, at ligestillingsministeriet har en koordinerende funktion, da ligestilling går på tværs af mange ministerområder, siger Manu Sareen.

Han kalder det "det rene vrøvl" at betegne ham som en "kransekage-figur."

- Ligestillingsministeriet er et arbejdsministerium, som præsterer konkrete resultater - alene og sammen med andre ministerier, siger Manu Sareen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip