Forsker: Lockout kan afblæses i morgen

Om få timer mødes lærerformand Anders Bondo Christensen med KL's chefforhandler Michael Ziegler over en kop "uformel" kaffe.

Ifølge BT finder det på papiret hemmelige møde sted klokken 17 på Skole og Forældres hovedsæde på Kvægtorvsgade i København.

Og ligesom hovedpersonerne ikke tror på, at mødet, der er indkaldt af Skole og Forældres formand Mette With Hagensen, vil få gang i de strandede forhandlingerne, tror arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen fra Aalborg universitet det heller ikke.

- Der kommer ikke noget ud af det møde. KL har styret mod denne konflikt længe, og der er ingen, der ryster i bukserne over, at eleverne ikke kan få deres afgangseksamen, og at forældre ikke kan få passet børn og må ringe til bedsteforældrene, siger han til Newspaq.

Alligevel kan lockouten få en ende allerede i morgen, forudser Henning Jørgensen.

- Det skyldes, at man ved at lave et statsindgreb dagen før en helligdag kan afmontere protester, som så først kan komme på mandag, siger Henning Jørgensen.

Han tror dog, at det er mere realistisk, at statsindgrebet kommer i maj.

- Den tredje mulighed er at lade Anders Bondo Christensen tømme strejkekassen, og som KL-næstformand Erik Fabrik siger lade lærerne komme "på deres kravlende knæ". Dermed kan konflikten vare helt til juni, siger professoren, der mener, at konflikten trækker ud, fordi finansminister Bjarne Corydon (S) ikke ønsker at blive skrevet ind i historiebøgerne som den minister, der underminerede den danske model.

I Danmarks Lærerforening håber næstformand Dorte Lange stadig på en forhandlingsløsning. Ellers må regeringen gribe ind nu.

- Hver eneste lektion, eleverne går glip af, kan aldrig komme tilbage. Derfor er det så vigtigt, at vi får stoppet det hurtigt muligt, siger Dorte Lange til Newspaq.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip