Forsker om fyringer: Risgaard vil selv gå foran i LO

- Lizette Risgaard vil ikke gå i sin forgænger Harald Børstings fodspor. Hun vil sætte sine egne og gå foran.

Det siger arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Henning Jørgensen, efter den nye formand for LO Lizette Risgaard fyrer en række folk fra topledelsen.

Det drejer sig om sekretariatschef Finn Larsen, cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen, kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen og udviklingschef Morten Madsen, som har modtaget deres opsigelse, som efter planen først skulle offentliggøres på mandag.

- Det er et gammel regime, hun skifter ud for at få sine egne folk. Man må gå ud fra, at hun har en masterplan klar, for det er jo samtidig også et stort videnstab, når hun fyrer folk, der har været i LO så længe, siger Henning Jørgensen til Ritzau.

- Man må håbe, at det er et lige så stærkt hold, hun sætter nu. Men det er et udtryk for, at hun ikke føler sig tryg ved det her hold, og derfor skal hun have nogle, hun kan stole på, og som stoler på hende.

Henning Jørgensen kalder det en "paladsrevolution på den administrative side".

- Lizette Risgaard har haft svære betingelser de sidste fire år, og hun har ikke været Harald Børstings darling. Det kom for eksempel til udtryk under hans afskedstale, hvor han ikke sagde til lykke til hende.

- For fire år siden fratog Harald Børsting hendes yndlingsområde arbejdsmarkedspolitik. Så der er noget, der ligger bagud. Hendes virke i LO har ikke haft de bedste betingelser.

Henning Jørgensen nævner som eksempel sagen om flyselskabet Ryanair, som ikke betalte overenskomstmæssig løn, som hun skulle stå i spidsen for.

- Det kunne hun nemt have knækket halsen på. I stedet blev det en vindersag for hende. Her viste hun sit talent og noget handlekraft.

- Hun ønsker at ændre LO på en række punkter. Hun vil ikke være lige så venlig stemt over for en socialdemokratisk regering, som Harald Børsting har været. Han sagde for eksempel ja til EU's finanspakke og opførte sig mere som partisoldat end som fagforeningsleder.

- For Lizette Risgaard er det her en udstrakt hånd til arbejdsgivere og til det politiske system om at arbejde sammen.

Det har indtil videre ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Lizette Risgaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip