Forsker støtter Mette F: Sats på uddannelse

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil satse på uddannelse for at få tusindvis af ledige i job. Arbejdsgiverne er imod - men arbejdsmarkedsforsker og professor Flemming Ibsen, Aalborg Universitet mener, at ministeren har fat i den lange ende.

- Hvis man tager de lange briller på, så har det danske samfund brug for, at de ufaglærte og dem med de korte uddannelser skal løftes til et højere uddannelsesniveau, siger han til Ritzau.

- Jeg mener, det er fornuftigt at satse på uddannelse og opkvalificering. Også under en krise, hvor folk går ledige, siger Flemming Ibsen.

10 procent af den samlede indsats på 11,5 milliarder kroner over for landets 153.000 ledige går i dag til regulær uddannelse. Men den andel vil regeringen altså lade stige til fordel for indskrænkninger andre steder, skriver Politiken.

Hos arbejdsgiverne mener Dansk Arbejdsgiverforening (DA), at vejen tilbage til et job bliver længere, hvis en ledig bruger måneder og år på uddannelse.

- Det er banal beskæftigelsespolitisk lærdom, at generelle og lange uddannelsestilbud er vanvittigt dyre - og de virker ikke. De ledige skal søge de titusindvis af job, der skifter hænder hver måned, siger direktøren i DA, Henrik Bach Mortensen, til avisen.

Men Flemming Ibsen mener ikke, at den korteste vej til arbejdsmarkedet altid er den bedste. Han forstår dog arbejdsgivernes indspark, da de gerne vil have et stort udbud og have, at folk står til rådighed.

- Men jeg mener, at det samfund - som også arbejdsgiverne har brug for i det lange løb - indeholder en opkvalificering af arbejdsstyrken, siger han.

Arbejdsmarkedsforskeren siger, at man selvfølgelig skal se på, hvad samfundet har brug for i fremtiden:

- Målretter man uddannelser af ledige til arbejdsområder, hvor man ved man kommer til at mangle uddannet arbejdskraft, så kan både arbejdsgivere, de ledige og samfundet være godt tilfredse, siger Flemming Ibsen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip