Forsker: Svensk politi vil intensivere kamp mod terror efter svenskers indblanding i Bruxelles-terror

Skrevet af admin

09/04/2016

Mest læste i dag

Svensk politi vil arbejde på højtryk, efter at det er kommet frem, at en 23-årig svensk mand formentlig er en af de terrorsigtede fra angrebene i Bruxelles 22. marts.

Sådan lyder det fra terrorforsker Magnus Ranstorp fra Forsvarshögskolan i Stockholm i Sverige.

- Det kommer til at indebære et større samarbejde med sikkerhedspolitiet og de belgiske myndigheder.

- Og så kommer det til at intensivere arbejdet mod ekstremisme og de individer, der rejser til Syrien, men også de internationale koblinger, der findes. Det er vigtigt at tackle dem, siger han.

Den 23-årige mand er ifølge Sveriges Radio identificeret som den person, der ses sammen med selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui på en metrostation i Bruxelles, har en kilde i den belgiske anklagemyndighed bekræftet over for det svenske medie.

Ifølge flere svenske medier skulle det dreje sig om en mand ved navn Osama K., der angiveligt har været i Syrien og derpå er rejst tilbage til Europa sammen med syriske flygtninge via de græske øer.

Hverken svenske eller belgiske myndigheder har dog villet bekræfte oplysningerne om hans nationalitet eller om, hvorvidt han har været i Syrien. Ifølge nyhedsbureauet AFP skulle han være fra den belastede bydel Rosengård i Malmø.

En by som, ifølge Magnus Ranstorp, har været lidt sen til aktivt at arbejde med problemerne.

- Malmø har ikke været en by, som har været så aktiv i det forebyggende arbejde. Og det har der været en del kritik af. Nu er det vendt, men det er måske lidt sent.

Og det kommer heller ikke som en overraskelse, at der er en svensker involveret i et terrorangreb, mener Magnus Ranstorp.

- Nej, det er ikke en overraskelse. Vi har set andre koblinger tidligere.

Ifølge Magnus Ranstorp bliver det interessant at se, hvad der nu kommer til at ske.

- Det her er bare et af mange netværk. Nu kommer man til at intensivere det præventive arbejde, så man kan forstyrre de andre netværk, man har under opsigt. Så der er et meget vigtigt, men svært arbejde, der ligger forude.

/ritzau/