Forskere advarer: Resistente bakterier fundet i hundefoder

I en ny undersøgelse har det svenske veterinærinstitut SVA nærstuderet flere slags skandinavisk hundefoder, og resultatet er ikke noget, der bør få munden til at løbe i vand på de firbenede skabninger.

Ens hund risikerer at få antibiotikaresistente bakterier ved at spise vådfoder med slagteriaffald af kød fra kyllinger og andet fjerkræ, og de resistente bakterier kan føre til vanskelige infektioner hos de logrende væsener, forklarer folkene bag undersøgelsen.

De svenske forskere foretog 39 prøver fra otte forskellige slags mærker med vådfoder, og fælles for hundemaden er, at det indeholder biprodukter fra fjerkræ og at det er blevet fremstillet i Sverige, Finland og Norge.

Folkene bag undersøgelsen kunne påvise tarmbakterien E-coli i alle prøverne, og i ni af prøverne blev der fundet såkaldte ESBL-bakterier, der kan gøre sig resistente over for antibiotika.

Læs også: Kære hundeejer: Syv grunde til du skal samle lorten op

Mennesker kan også tilrage sig de modstandsdygtige tarmbakterier ved at spise fjerkræ, men risikoen mindskes med god hygiejne i køkkenet, men da det friske hundefoder ikke opvarmes er der risiko for at ens pelsklædte ven kan blive bære af de resistente bakterier. 

- Man kan sagtens have disse bakterier uden besvær, men problemer kan opstå, hvis bakterierne forårsager en infektion, siger dyrlæge Oskar Nilsson til Aftonbladet.

Samtidig kan de gener, der gør bakterierne resistente, overføres mellem bakterierne, og i det lange løb kan det blive vanskeligt at behandle infektioner hos hunde, oplyser Oskar Nilsson.

SVA anbefaler, at hunde behandlet med antibiotika ikke bør spise den friske vådfoder, og samtidig bør hundeejere være opmærksomme på hygiejnen, når de har været i nærkontakt med det våde foder. 

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip