Forskere afslører: Hvis du gør denne ting, har du tre gange større chance for at blive gravid

Gode råd er dyre, når storken ikke kommer forbi, selvom der er sendt bud efter fuglen med de tynde, røde ben og det spidse næb. Det kan mange barnløse par skrive under på.

Men nu har newzealandske forskere fundet ud af, at der er en simpel og billig teknik, der kan hjælpe kvinder, der har problemer med at blive gravide. Det skriver den engelske avis The Mirror.

Ved blidt at skrabe slimhinden i livmoderen før sex eller kunstig befrugtning kan man forhøje kvinders chance for graviditet fra 9% til 28%, lyder forskernes lovende resultater, som er fremkommet på baggrund af studier af 1.180 kvinder.

Læs også: Eksperter advarer: Du kan blive gravid med dit tøj på – og uden at knalde 

Teknikken, som kaldes "endometrial scratching” skal udføres af en læge, der  på få minutter kan lave små ridser på livmoderslimhinden ved hjælp af et instrument.

En af forskerne bag undersøgelsen, Sarah Lensen fra University of Auckland undrstreger, at resultaterne indtil videre skal tages med forbehold.

- På dette tidspunkt mener jeg ikke, at der er nok bevis til at bruge denne procedure på kvinder, der forsøger at blive gravide naturligt eller ved hjælp af kunstig befrugtning, siger hun. 

Det simple indgreb koster 300 britiske pund svarende til ca. 2700 kroner, oplyser The Mirror.

Om kort tid skal forskningen diskuteres af 10.000 af verdens førende fertilitetseksperter på det årlige ESHRE-møde (European Society of Human Reproduction and Embryology).

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip