Forskere: Alkohol er godt for dit hjerte

Alkohol er mere godt end skidt for dit hjerte. Så klart lyder meldingen fra et hold forskere, der har undersøgt sammenhængen mellem indtaget af alkohol og risikoen for at få hjerteproblemer, ifølge Science Daily

Resultatet er klart, ifølge dem: Folk, der jævnligt drikker alkohol, det værende vin, øl eller sprut, har mindre risiko for at lide af et hjertetilfælde end de, der aldrig eller sjældent drikker.

Drikker du mellem tre og fem genstande om ugen har du ifølge forskerne hele 33 procent mindre risiko for at lide af et slagtilfælde end mennesker, der aldrig drikker, eller som drikker uregelmæssigt.

- Alkohol leder blandt andet til mere af den gode kolesterol. Men alkhol kan også give et forhøjet blodtryk, så det er bedst at indtage moderate mængder ofte, siger Imre Janszky, der er professor i medicin ved Norges Tekniske Universitet (NTNU).

Han har foretaget studierne i et samarbejde med forskere ved Karolinska Instituttet i Sverige. De har undersøgt over 60.000 patienter i perioden 1995 til 1997, men forskningen er først sluttet i 2008. Formålet var som nævnt at finde sammenhænge mellem hjerteproblemer og indtaget af alkohol.

Konklusionen er, at jo oftere, en person drikker alkohol (i moderate mængder vel at mærke), jo mindre er risikoen for at få hjerteproblemer.

Tag det dog ikke som en direkte opfordring til at lægge i sprit resten af weekenden, advarer selvsamme forsker dog:

- Jeg opfordrer ikke folk til at drikke alkohol hele dagen lang. Vi har udelukkende undersøgt hjertet, og det er vigtigt at understrege, at en lille smule alkohol hver dag kan være sundt for hjertet. Men det betyder ikke, at det er nødvendigt at drikke alkohol hver dag for at have et sundt hjertet, uddyber Imre Janszky.

Læs også: 7 vilde ting, der sker med din krop, når du dropper alkohol i 30 dage
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip