Forskere: Der er ikke bevis for, at økologi er sundere

Hvad er forskellen på økologiske og konventionelle fødevarer, hvis man ser bort fra beløbet på varernes prismærke henne hos grønthandleren eller i supermarkedet ?

Hidtidige undersøgelser har peger i flere forskellige retninger, når forskerne har forsøgt at finde ud af, om det er sundest at spise økologiske frugter, grøntsager og korn.

Lizzie Melby Jespersen fra Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer på Aarhus Universitet har indsamlet og kigget nærmere på den danske forskning på området.

Hun konkluderer, at der ikke er videnskabelig bevis for, at økologi er sundere for kroppen.

Læs også: Den økologiske bølge har ramt kæledyrenes madskåle

- Det er svært at sige, for hvad er sundhed? Der er mange ting, der influerer på det som, om du dyrker motion, og hvad du ellers spiser, siger Lizzie Melby Jespersen til DR.

Hun mener dog, at der er forskel på indholdsstofferne konventionelle fødevarer og dem, der har det røde økologimærke.

- For eksempel er der ikke pesticidrester, og der er færre antibiotikarester. Der er også nogle vitaminer og mineraler til forskel, siger Lizzie Melby Jespersen og fremhæver miljø, biodiversitet, natur og dyrevelfærd som positive effekter ved økologi.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip