Forskere: Derfor bør du faste fem dage hver måned

Skrevet af Kristine Bugbee

20/06/2015
Colourbox

Mest læste i dag

Der findes utallige slankekure og gode råd til at smide de overflødige kilo. Faste af en af vejene til en lettere figur.

Nu viser forskning, at der faktisk er en lang række andre sundhedsmæssige fordele ved at springe de store måltider over et par gange om måneden.

Det er ikke bare fedtet, der forsvinder, skriver sciencemag.org

Forskere fra University of Southern California har lavet forsøg med mus, som viser, at risikoen for kræft bliver nedsat med 45 procent, ligesom at blodsukker og insulin i blodbanerne bliver sænket markant. 

Læs også: Er din slankekur forkert? Se efter disse 5 tegn

Desuden blev musenes evne til at gendanne nyt væv styrket, ligesom at sammensætningen af celletyper i deres blod blev mere ungdommelig.

Forskerne besluttede at undersøge, om faste har samme effekt på mennesker. De fik 19 forsøgspersoner til at begrænse deres kalorieindtag til en tredjedel af det anbefalede fem dage hver måned.

Ligesom musene fik forsøgspersonerne forbedret deres fysiske form - de tabte fedt på maven, fik nedsat blodsukkeret og havde færre proteiner i blodet, hvilket er forbundet med hjertekarsygdomme. 

Sundhedsgevinsten var stærkest, efter at forsøgspersonerne tre gange havde skiftet imellem den kaloriefattige kost og deres normale diæt.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: