Forskere dræber myte: Fedtfattig kost hjælper ikke mod hjertesygdomme

Ny forskning skyder en pil igennem den hidtidige overbevisning om, at fedtfattig kost forebygger hjerteproblemer. Det skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Forskerne har kigget på de største studier af kost og hjertesundhed fra de sidste 50 år. Deres artikel er publiceret i The American Medicine Journal.

Artiklen konkluderer, at middelhavskost med mange grøntsager, olivenolie, frugt, fisk, nødder og fuldkornsprodukter er det bedste værn mod hjertekarsygdomme.

Læs også hos Videnskab.dk: Stenalderkost er mere slankende end kostrådene

Det har været anset for gængs viden i flere årtier, at et højt niveau af kolesterol i blodet øger chancen for hjertesygdomme.

Men ifølge studiet er det ikke tilfældet - en fedtfattig kost sænker niveauet af kolesterol, men den mindsker ikke risikoen for hjertesygdomme. Det gør middehalvskost derimod, selvom en sådan kost ikke ser ud til at sænke kolesterolniveauet.

Forskerne mener på den baggrund, at man skal fokusere mere på gruppen af fødevarer end på mængden af fedt.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor blev giraffen Marius aflivet?

Af Videnskab.dk.

Dagens Gossip