Forskere: Du har alt for høje tanker om dit udseende, hvis du tager masser af selfies

Du har muligvis lidt for høje tanker om dit eget udseende, hvis du har masser af selfies på din telefon.

Sådan lyder det fra University of Toronto, hvor en gruppe forskere har set nærmere på 198 universitetsstuderende og deres selfie-vaner.

I undersøgelsen blev hver deltager bedt om at tage en selfie med et mobilkamera, mens en anden person tog et mere traditionelt fotografi af forsøgspersonen.

De canadiske forskere bad deltagerne om at bedømme de to fotografier – de skulle bedømme, hvor attraktive og vellidte de troede, at deres venner ville bedømme personen på motivet til at være, hvis billederne blev lagt op på de sociale medier.

En kontrolgruppe af 178 medlemmer fik samtidig til opgave at bedømme, hvor attraktive, vellidte og narcissistiske de opfattelede personerne på billederne til at være. Det skriver britiske The Telegraph.

Deltagernes selvopfattelse stemmede ikke overens med kontrolgruppens vurdering, da sidstnævnte bedømmelser var en del lavere end dem, som forsøgspersonerne - både dem der ofte og sjældent tog selfies - selv var kommet med.

Læs også: Denne selfie af en mand i undertøj kan redde dit liv

Men især de hyppige selfie-fotografer overvurderede egne fysiske fortræffeligheder – de var tilbøjelige til at tænke, at de så bedre ud på deres selfies end de billeder, der var taget af andre mennesker.

De hyppige selfie-fotografer blev samtidig vurderet til at være 'betydeligt mere narcissistiske' end dem, der ikke tager de udbredte selvportrætter med telefonen.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip