Forskere dyrker hår: Kur mod skaldede isser på vej

Det er lykkedes forskere at dyrke nye hårsække, der får menneskehår til at gro, og det kan være det første skridt mod afskaffelsen af hentehår og bare isser.

I laboratorier har britiske og amerikanske forskere nemlig haft held til at dyrke menneskehår ud af vævsprøver. Der er lang vej igen, men resultatet kan være det første spæde skridt til at undgå skaldethed. Det skriver BBC.

I dag bruger tyndhårede mænd medikamenter, der i en periode mindsker hårtabet, eller de kan få transplanteret hårsække fra andre steder på hovedet til de skaldede pletter.

Men med den nye metode forsøger forskerne fra Universitetet i Durham og Columbia University Medical Centre faktisk at fremdyrket nye hår i stedet. Resultatet er offentliggjort i det medicinske tidsskrift Proceedings of National Academy of Sciences.

LÆS OGSÅ: Specialist: Disse ti hårvaner går dit hår tyndere

Man har tidligere haft succes med metoden i dyreforsøg, men processen har vist sig at være mere kompliceret hos mennesker. Derfor kan forskerne heller ikke sige, hvor længe der går, inden kuren mod skaldethed er klar.

- Vi er kommet tættere på, men vi er stadig et stykke fra målet, fordi folk ønsker at få genskabt hår, der har samme form, størrelse og som vokser i samme vinkel, som deres oprindelige hår, siger professor Colin Jahoda fra Durham University til BBC.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Forskeren er dog overbevist om, at resultatet fra laboratorierne viser, at de er godt på vej til at afskaffe skaldethed. 

Dagens Gossip