Forskere: En god gåtur holder fedtet fra sidebenene - og gør det bedre end en tur i motionscenteret

Et hold forskere, har undersøgt, hvad man taber sig mest af:

At jogge, spinne eller anden hård træning, der med garanti får dig til at svede og får hjerterytmen op; eller at gå - og resultaterne er både opløftende og overraskende for mange.

Forskerne, der kommer fra London School og Economics, har i studiet undersøgt kvinder i alle aldre samt mænd over 50 år ved hjælp af nationale, årlige undersøgelser af det fysiske aktivitetsniveau i England i perioden 1998 til 2012.

Resultaterne viser, at de personer, der jævnligt går 30 minutter i hurtigt tempo, vejer mindre, har lavere BMI og smallere taljer end de mennesker, der dyrker jævnlig, hård motion. 

Læs også: Vælg den, du vil: Derfor er din slankekur ligegyldig

Doktor Grace Lordan, der er specialist i sundhedsøkonomi, ledte forskningen.

Hun forklarer over for Daily Mail, hvordan holdet har sammenlignet 'gang'-motionister med folk, der jævnligt foretog sig samme mængde fysisk aktivitet (altså 30 minutter jævnligt), men i form af sport (fx rugby), hårdt husarbejde eller manuelt arbejde, som får hjerterytmen op og giver sved på panden. 

Med al tydelighed giver det mindst lige så meget pote at gå i raskt trav nogle gange om ugen, hvis man vil tabe sig og leve sundt mener de. 

Læs også: Ny forskning åbner for motion i pilleform

De konkluderer derfor i deres rapport, at myndighederne i Storbritannien bør overveje at ændre deres fokus, når de forsøger at påvirke folk til at leve sundt og tabe sig ved fx at udgive kostråd. 

- (...) At anbefale folk at gå i raskt tempo er billigere og lettere at formidle. Dertil kommer, at det er gratis at gå, så fordelene opvejer hurtigt eventuelle ulemper.

Med andre ord mener forskerne, at det er mere realistisk at påvirke folk positivt til at bevæge sig mere og levere sundere, hvis myndighederne tager udgangspunkt i et meget simpelt råd: Gå noget mere. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip