Forskere: ’Englefisse’ er helt normalt

De fleste mænd har en ide om, at det kan være om ikke farligt, så i hvert fald usundt ikke at komme af med sin sæd med nogenlunde jævne mellemrum. Det er formentlig sket i mere end ét soveværelse, at en mand har forsøgt at charmere sin kone til lidt onsdagshygge med argumentet om, at det jo skal til ind imellem – om ikke andet, så for testiklernes skyld.

Men det argument er der altså ikke hold i, fortæller professor i almen sexologi Christian Graugaard.

»Det er ikke usundt eller skadeligt for kroppen ikke at få udløsning, for enten får man spontane sædudtømmelser om natten (sker især for unge mænd - undertiden kaldet 'englefisse', hvilket er et ord, jeg elsker) eller også nedbryder kroppen selv de sædceller, som ikke tømmes ud,« skrev professoren, som arbejder ved det Sexologiske Forskningscenter på Aalborg Universitet, i en livechat på Videnskab.dk, hvor du også kan læse spørgsmål og svar om analsex, kærlighedsæg og nymfomani.

Spontane natudløsninger er altså heller ikke farligt eller usundt, men tværtimod et helt naturligt fænomen.

Christian Graugaards mytepunktering kom som svar på et læser-spørgsmål, der gik på, om det kan være usundt for mænd, hvis de ikke får ryddet ud i de gamle sædceller med jævne mellemrum.

Læs også hos Videnskab.dk: Kvinders lyst har skabt mandens store penis
 

En anden, mandlig, læser spurgte i livechatten, hvor længe han kunne gå uden at få udløsning – uden at det »gik ud over hans boller.«

Igen kunne professoren konstatere, at der ikke på den måde ligger en sundhedsrisiko i ikke at få udløsning gennem samleje eller onani. Men, tilføjede han, der er selvfølgelig andre aspekter end det rent sundhedsmæssige:

»Humørmæssigt kan det naturligvis være en anden sag - og nogle mænd beskriver, at de bliver anspændte og pirrelige, hvis de ikke får jævnlige udløsninger. Det er meget individuelt,« skrev Christian Graugaard.

Læs også hos Videnskab.dk: Sex med dyr – ja, hvorfor ikke? 


 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip