Forskere finder dyr, der lever for evigt

Dyrearten hydra kan glæde sig over, at den har udsigt evigt liv. På negativsiden er det nok ikke det mest interessante af slagsen, da dyret er et få millimeter langt bløddyr og lever i søer og vandhuller.

Nyheden om det evige liv er netop slået fast af en gruppe forskere efter omfattende arbejde med dyret. Det skriver Videnskab.dk.

- Man har længe haft mistanke om, at hydra ikke ældes, men hidtil har man ikke haft reelle beviser for det. Nu har vi tilstrækkeligt med data og statistik til at kunne sige, at hydra ikke bliver påvirket af deres alder, siger Ralf Schaible fra det tyske Max-Planck-Institut for demografisk forskning til Videnskab.dk.

Forskningen er udgivet i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences. Med resultaterne føler forskergruppen sig sikre på, at de har modbevist tesen om, at alle dyr dør af alderdom på et tidspunkt.

- Mange biologer tror stadig fuldt og fast på, at aldring – en stigning i dødeligheden og et fald i fertiliteten med alderen – er uundgåeligt for alle arter. Vores undersøgelse demonstrerer endegyldigt, at det er forkert. Det er store nyheder – i hvert fald for biologer, siger professor ved Dansk Center for Aldringsforskning ved Odense Universitet James Vaupel ifølge Videnskab.dk.

Tesen er, at hydra lever evigt fordi de i høj grad er opbygget af stamceller.

Hydra har dog ingen grund til at kaste alle sorger fra sig. De er nemlig oplagte byttedyr, så der er ingen garanti for evigt liv.

- Under de rette omstændigheder, tror jeg godt, at et hydra-individ kan leve for evigt. Men chancerne for, at det vil ske, er lave, fordi hydra er udsat for almindelige farer, når de lever i det fri, siger professor Daniel Martinez ved Pomona College i USA ifølge Videnskab.dk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip