Forskere: Folk med få venner er klogere

"Venner er den familie, man selv vælger", og derfor har mange det med at få færre, men måske bedre venner med årene. 

Samtidig "bliver vi klogere med årene", og disse to ting er måske ikke helt tilfældige.

I hvert fald mener et hold forskere, at jo færre venner, man har, jo mere intelligent er man højst sandsynligt.

- Mere intelligente individer oplever en lavere tilfredshed, jo hyppigere de socialiserer sig med venner, lyder det i studiet.

Studiet er publiceret i British Journal of Psychology, og det viser også, at folks lykkefølelse stiger, i takt med at befolkningstætheden falder, og at folk, der er ekstremt intelligente, er gladere, når de ikke er sammen med venner.

Carol Graham, der er forsker ved Brookings Institute og forsker i økonomi og lykke er ikke overrasket over resultaterne, som hun forklarer således over for The Washington Post:

- Resultaterne viser ikke overraskende, at de, der er mere intelligente, og som har kapaciteten til at bruge det, er mindre tilbøjelige til at socialisere med andre, fordi de fokuserer på andre, mere langsigtede mål.

Forskernes tese er kort opsummeret, at gennemsnitligt intelligente mennesker har brug for hinanden til at overleve (evolutionært set), mens klogere mennesker snildt kan klare sig selv og har lettere ved at tilpasse sig især det moderne samfund, hvor man strengt taget ikke har brug for andre til at hente vand i åen eller fange byttet i skoven og stege det over et bål.

Så hvis du udelukkende har nogle få, kloge venner, og foretrækker at være alene med en god bog, så er du formodentligte bare rigtig klog.

Læs også: 5 mærkelige ting intelligente mennesker gør

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip