Forskere har knækket koden: Så nemt taber du dig i vægt

De fleste menensker med et par ekstra kilo på kroppen har efterhånden opdaget, at der ikke findes nogen lette løsninger, når det gælder et vægttab, som varer ved.

Det er den lange og hårde vej, som leder til en sundere krop med færre kilo på maven. Nu viser et nyt studie imidlertid, at det faktisk er muligt at øge vægttabet med et simpelt trick.

Forskere fra University of Birmingham har fundet ud af, at et stort glas vand før hvert måltid hjælper overvægtige personer til at tabe sig mere end de ellers ville, når de følger en sund diæt og motionerer. Det skriver Independent.

Studiet fulgte udviklingen hos 84 overvægtige personer gennem 12 uger, som alle fik gode råd til, hvordan man bør spise og motionere for at komme kiloene til livs. 

Ud af de 84 forsøgspersoner fik knap halvdelen besked på at drikke 500 milliliter vand før hvert måltid.

Blandt den halvdel, som drak vand før hvert af de tre hovedmåltider, blev der i gennemsnit smidt 4,3 kilo på 12 uger. Den anden halvdel, som ikke drak vand under forsøget, tabte kun 0,8 kilo i gennemsnit.

Helen Parretti, som er en af forskerne bag studiet, glæder sig over resultatet.

- Det smukke ved disse fund er, at det er simpelt. Bare det at drikke et glas vand tre gange om dagen før dine måltider kan gøre, at du taber dig, siger hun.

- Når det bliver kombineret med korte intruktioner til, hvordan du hæver din fysiske aktivitet og spiser sundt, så lader det til at hjælpe personer til at tabe sig mere, men stadig i et moderat og sundt tempo. Det er noget, som ikke kræver særlig meget at integrere i vores travle hverdag, tilføjer forskeren.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip