Forskere har udviklet verdens første chokolade med medicinsk virkning

Mange har sikkert læst om de gode sider ved chokolade.

Især den mørke chokolade er sund med sine antioxidanter og mineraler, men nu skulle der være kommet en helt ny slags chokolade, som forskerne bag siger har en medicinsk virkning.

Den nye type chokolade indeholder kun 35 procent fedt.

Læs også: Chokolade gør dig gladere og mere produktiv

Med det mindskede indhold af fedt, mener forskerne, som arbejder for en amerikansk chokoladeproducent, at de har knækket koden.

De skulle have gjort vores allesammens yndlings snack sund.

Det er kakaoen i chokolade, som indeholder de velgørende antioxidanter og mineraler.

Speciel urt
Men da den fra naturens side er meget bitter er chokoladeproducenter nødt til at putte fedt og sukker i chokoladen.

Men hos firmaet Kuka Xoco har de fundet en urt, som kan gøre produktet mindre bittert.

Urten stammer fra området omkring Andesbjergene i Bolivia og Peru.

Læs også: 100 gram chokolade dagligt mindsker risikoen for hjerneblødninger og hjertesygdomme

Man kan derfor bruge mikrogram af udstrakt fra planten, som kan gøre store mængder kakao, siger de fra Kuka Xoco af.

Firmaets langsigtede mål er at lave chokolade med kun 10 procent fedt og sukker.

- Hvis man kan fjerne de usunde ingredienser, kan chokoladen blive spist med medicinsk virkning, siger chefen for firmaet Gregory Aharonian.
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV