Forskere: Hvis du tænker på dette, bliver du trist

Helvede er et sted med ild, svovl og evig lidelse, og det er ikke umiddelbart rart at tænke på.

Nu viser et nyt studie, at der er et link mellem at tro, eller endda at tænke på helvede, og en mindre glæde ved livet. Det skriver Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

I et nyt projekt har forskere på University of Oregon set på, hvordan troen på himmel og helvede påvirkede folks daglige følelsesmæssige tilstand. Ifølge Livescience.com har forskerne lavet en undersøgelse blandt 422 respondenter. Her fik de dem til at skrive om himlen, helvede, eller hvad de lavede dagen i forvejen.

Læs også hos Videnskab.dk: Arkæologer: Vi har fundet porten til helvede


Derefter skulle de vurdere oplevelsen af syv følelser: glæde, sorg, skyld, sikkerhed, skam, frygt og ro.

- Religiøse mennesker har en tendens til at være lykkeligere, eller det rapporterer de, og det er formentlig drevet af det sociale aspekt i religion, siger Azim Shairff adjunkt i psykoligi på University of Oregon til Livescience.com.

De deltagere, der skrev om helvede, rapporterede, at de følte sig mindre lykkeligere og mere kede af det, end andre. Det gjaldt både religiøse og ikke-religiøse mennesker. Ifølge forskerne er der flere mulige forklaringer på forbindelsen mellem troen på helvede og sorg.

Læs også hos Videnskab.dk: Se til højre - og bliv glad


For eksempel er helvede et negativt koncept, der ved at skrive om det, kan vække negative følelser. Ifølge Livescience.com er det også muligt, at tanken om et helvede får ikke-religiøse til at tænke på, hvad de måske vil stå ansigt til ansigt med, hvis de tror det forkerte.

Af Videnskab.dk

Dagens Gossip