Forskere: Hyppige orgasmer kan forhindre kræft

Der er ikke kun rekreative grunde til at få hyppige orgasmer. Mænd, der jævnligt får udløsning, har mindre risiko for at få prostatakræft.

Ved dette års kongres for amerikanske urologer i New Orleans i USA konkluderede forskere, at det er en af de måder, mænd selv kan være med til at forebygge en af de mest typiske kræftformer hos det mandlige køn. Det skriver Medical Daily

Andre sygdomme såsom hjertekarsygdomme kan forebygges i højere grad end prostatakræft, som primært er påvirket af individuelle gener og sygdomshistorikken i familien. Derfor er fundet især interessant, fordi man - så at sige - kan forebygge selv.

Læs også: To kopper kaffe om dagen kan være godt for dit sexliv

Det første studie, der antydede, at hyppig udløsning kynne forebygge prostatakræft blev lavet i 2004. Her samlede man data fra næsten 32.000 mænd og fulgte dem i 18 år.

Ved undersøgelsens begyndelse spurgte man mænd mellem 20 og 29 år og mænd mellem 40 og 49 år, hvor mange gange de i gennemsnit ejakulerede om måneden.

Dernæst lavede forskerne et gennesnit for, hvor mange udløsninger mændene fik i løbet af et liv. Resultatet viste, at mænd, som mindst fik 21 orgasmer om måneden, reducerede risikoen for at få prostatakræft med 20 procent sammenlignet med mænd, der kun fik udløsning fire til syv gange månedligt.

Læs også: Her er de cokerende tal: Så meget højere er unge mænds dødelighed

Ved kongressen for de amerikanske urologer forklarede Dr. Jennifer Rider, hvordan resultatet kan tolkes.

Det lader til, at orgasmen i sig selv har en beskyttende virkning. Forskning viser, at hormonerne oxytocin og dehydroepiandrosteron bliver frigjort under orgasme. Det første stof kan gøre blodtrykket lavere hos kvinder og reducere risikoen for hjertesygdomme på samme tid, mens det sidste har været linket til lavere risiko for bryst- og æggestokscancer.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip