Forskere: Sådan går du ned i vægt ved at drikke vand

Et ny forskningsprojekt fra universitetet i Birmingham har påvist, at man kan kan øge chancen for at gå ned i vægt ved at drikke vand. 

Helt konkret kan overvægtige tabe sig ved at drikke en halv liter vand en halv times tid før hvert måltid, skriver universitetet i en pressemeddelse. 

- Det at gå nogle kilo ned i løbet af et år kan have stor betydning for den enkelte person. Og kombineret med øget fysisk aktivitet og sund kost, kan det være en enkel måde at hjælpe til et vægttab, siger Helen Paretti, der har ledet studiet. 

Helen Paretti og hendes kollegaer fulgte 84 overvægtige personer over en periode på 12 uger, hvor de rådgav dem om træning og kost.

Halvdelen fik besked på at drikke en halv liter vand før de tre daglige hovedmåltider, mens de anden gruppe skulle forsøge at overbevise sig selv om, at de var mætte før hvert måltid. 

På de 12 uger tabte den del, der drak vand, 1.3 kilo mere end den anden gruppe, der ikke drak vand. 

Forskerne understreger dog, at det kun drejer sig om 1.5 liter vand på en dag, og at det kan være decideret usundt at drikke for meget vand. 

- Det at drikke vand øger følelsen af mæthed, fordi det udvider mavesækken. Det har også været fremme tidligere, men nu har forskerne påvist det videnskabeligt, og det er altid nyttigt, siger Christian A. Drevon, der er ernæringsekspert ved universitetet i Oslo, ifølge NRK. 

- Denne metode kan hjælpe alle i befolkningen, der har et vægtproblem, og som ikke har særlige sygdomme i forbindelse med overvægten, siger han. 

Dagens Gossip