Forskere: Sådan påvirker månens cyklus dig

Nogle mennesker mener, at deres søvn, menstruationscyklus, humør og sågar fødselstidspunkt eller bagværks evne til at hæve påvirkes af månen.

Den lysende kugle har historisk set spillet en vigtig og mytisk rolle i menneskets tidsforståelse, og nu har et hold forskere derfor undersøgt, hvor meget den runde ost på nattehimlen egentlig påvirker os. Det skriver Metro

Læs også: Derfor spjætter du i søvne

Svaret er; nul og niks.

Forskerne har fulgt 5.812 sovende børn med forskellig alder, køn, søvnmønstre og fysisk aktivitet i løbet af dagen, og ud fra deres søvnrytme konkluderes det, at vi sover præcist lige så meget (eller lidt) ved eksempelvis fuldmåne, som vi gør ved nymåne. Børn er særligt modtagelige over for ændringer i omgivelserne, og derfor var de den perfekte studiegruppe, mente videnskabsmændene.

Månens 28 dages-cyklus har heller ingen indvirkning på vores humør eller handlemønstre, mener de kloge hoveder. De inddelte månens faser i tre; fuldmåne, nymåne og halvmåne.

- Alt i alt skal vi slet ikke bekymre os om fuldmåne, siger Dr. Jean-Philippe Chaput, der er den ledende forsker af studiet ved ’ Eastern Ontario Research Institute’ til Metro.

Han understreger, at resultaterne er overbevisende, og at månen ikke har indflydelse på menneskers opførsel og handlinger.

I stedet har vores søvn og handlemønstre noget at gøre med gener, uddannelse, indkomst og psykosociale påvirkninger, mener han.

Læs også: Se de betagende billeder: Sådan så 'superblodmånen' ud i nat

Læs også: Derfor er det svært at falde i søvn i andre menneskers seng

Dagens Gossip