Forskere: Simpel metode kan modvirke slem allergi

Allergier kan være mildt irriterende, og endda direkte dødelige. Flere og flere bliver dog allergiske over for deres omgivelser eller fødevarer, og derfor er det væsentligt at forske i metoder til at undgå, at vi eller vores børn får allergi fremover.

Afholdenhed virker fx ikke, når det kommer til at modvirke allergier, mener  et hold britiske forskere. De er overbeviste om, at det kan afhjælpe allergi, hvis vi udsættes for såkaldte allergener. Det skriver videnskab.dk.

Forskerne har undersøgt, hvad der sker, når børn, der er disponeret for at få peanutallergi, får peanuts i deres mad.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift New England Journal of Medicine, og resultaterne er overbevisende, ifølge den britiske allergiforsker Robert Boyle fra Imperial College i London.

Han konkluderer ud fra undersøgelsen:

- Giv din baby peanuts i en tidlig alder. Det er det bedste råd, hvis du vil forebygge, at det får peanut-allergi.

Samme metode gælder ifølge videnskab.dk i forhold til at mindske risikoen for astma, høfeber samt dyre- eller støvallergi: Børn, der  bor sammen med en hund eller en kat eller er omgivet af meget støv, har således ikke mere allergi end børn, der har været fri støv og dyrepels.

Peanut-undersøgelsen
640 børn deltog i de britiske forskere test af peanutallergi. Børnene var allesammen disponeret for at få allergi og havde symptomer såsom børneeksem. Børnene blev delt op i to grupper, som enten fik peanuts eller undgik det. 13,7 procent af dem, der ikke fik peanuts, havde peanutallergi, da de var fyldt fem år. Kun 1,9 procent af dem, der havde spist peanuts, havde allergi.

98 af børnene havde tilmed tegn på peanutallergi, da de var fire måneder gamle. De blev også delt op i to grupper, som gennemgik samme opdeling: Halvdelen fik peanuts og den anden halvdel undgik dem. 35,3 procent i gruppen, der ikke havde fået peanuts, havde allergi som femårige. Kun 10,6 procent af peanut-spiserne havde allergi.

Hvis du frygter, at din barn kommer til at lide af peanutallergi, kan du dermed afhjælpe det ved at give barnet penuts fra en tidlig alder, konkluderer forskerne.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip