Forskere slår fast: Derfor elsker mænd kvinder med struttende numser

Det er ingen hemmelighed, at mænd kan lide lange ben, smal talje og gode former. Men nu kan vi tilføje en kurvet ryg til den liste. 

Forskere ved Bilkent University i Tyrkiet har opdaget, at mænd er særlig tiltrukket af en ryg, som bøjer 45 grader over rumpen, fortæller Daily Mail.

Læs også: Tre røvgode weekend-råd: Sådan snyder du dig til en rund numse

Sådan en kurvet ryg ville nemlig have været en fordel for gravide helt tilbage i urtiden, og har altså udviklet sig til at være en attraktiv attribut hos kvinder i dag. 

Til undersøgelsen viste forskerne 300 mænd forskellige billeder fra kvindekroppe i profil og silhouet. Herefter skulle mændene vurderer hvor attraktive de fandt silhouetterne, og forskerne kunne her se, at mændene foretrak kvinder med en kurvet ryg på omkring 45 grader.

Årsagen til tiltrækningen af den kurvede ryg er dog ret usexet. En kurvet ryg ville ofte resultere i en større numse som struttede mere. Hvilket i urtiden betød, at en kvinde havde lettere ved at være gravid, da større fedtdepoter aflastede kroppen. Det gjorde også at kroppen kunne leve længere af disse fedtdepoter. Men det var altså den kurvede ryg - og ikke den større numse - som var attraktiv.

- Det er en helt uopdaget årsag til en kvinde er attraktiv. Ryggen og bagdelen gør, at kvinden kan fordele vægten af kroppen bedre under graviditet, hvor vægten flyttes meget ud på maven,- siger doktor David Lewis.

Læs også: 5 grunde til at en stor røv er sund og god for hjernen

Det var således attraktivt for mænd på grund af de evolutionære fordele det gav. 

I de sidste par år er store numser hos kvinder vundet meget frem - blandt andet ved hjælp af realitystjernen Kim Kadashians store rumpe.

Dagens Gossip