Forskere slår fast: Folk med rengøringsjob og andre kortuddannede bliver slidt op inden pensionen

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har undersøgt rengørings-, transport- og industribranchen og konkluderer nu, at medarbejderne bliver slidt op af de hårde fysiske krav på jobbet. Det skriver Avisen.dk.

Det dårlige helbred og de store smerter går ud over livskvaliteten, det sociale liv og evnen til at arbejde senere i livet, viser den nye rapport. 

Forskerne konkluderer, at ansatte i de tre brancher højst sandsynligt ikke har helbredet til at blive på arbejdsmarkedet, til de når pensionsalderen.

Blandt rengøringsassistenter betyder det krævende arbejde, at 15 procent har taget smertestillende medicin indenfor de seneste tre måneder, og det ringe helbred præger hverdagen negativt, forringer livsglæden og forkorter arbejdslivet.

De fleste rengøringsassistenter lider af et generelt dårligt helbred med forhøjet blodtryk, viser undersøgelsen, og nogenlunde det samme gør sig gældende for folk i industri- og transportbranchen.

I alt har 677 medarbejdere fra de tre brancher har deltaget i undersøgelsen, som er den første af sin slags.

Forskerne bag studiet har blandt andet brugt bevægelses-sensorer til at undersøge, hvordan det står til med fysikken blandt de ansatte, skriver Avisen.dk.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip