Forskere: Stadig et barn som 18-årig

STORBRITANNIEN: Kørekort, stemmeret og køb af cigaretter. Det er nogle af de ting, man får mulighed for, når man i Danmark fylder 18 og bliver myndig. Men i virkeligheden er de 18-årige stadig børn, siger britiske forskere til BBC.

»Ideen om, at man pludselig er voksen som 18-årig, er bare ikke sand,« udtaler børnepsykolog Laverne Antrobus og uddyber:

»Min erfaring med unge mennesker er, at de stadig mangler en del støtte og hjælp nogle år endnu.«

Udtalelsen fra Laverne Antrobus kommer i forbindelse med offentliggørelsen af nye retningslinjer for børnepsykologer i England. Hvor børnepsykologer tidligere har skullet rette sig efter, at man er barn, indtil man bliver 18 år, skal de udvide forståelsen til at gælde unge helt op til 25 år.

De nye retningslinjer for børnepsykologerne har til formål at sikre, at unge ikke falder igennem sundheds- og uddannelsessystemet.

Behovet for en ændring af retningslinjerne kommer efter, at hjerneforskning har vist, at unges kognitive udvikling fortsætter i den sene ungdom. Forskningen viser desuden, at unges følelser, selvbillede og dømmekraft stadig udvikler sig i perioden frem mod de 25 år.

»En del af de børn og unge mellem 16 og 18 år, som jeg møder, har stor hormonel aktivitet i sig, så at tro, at den forsvinder, så snart den unge fylder 18, er en fejl,« fastslår Laverne Antrobus til BBC.co.uk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip