Forskning: Dette tidspunkt på døgnet er det allerbedst at have sex

Der er fart på den moderne tilværelse hos både mænd og kvinder, hvilket ofte efterlader begrænset tid til at dyrke sex i.

Det er dog værd at overveje, hvornår man vil dyrke den fysiske lagengymnastik, da selve tidspunkt på døgnet er afgørende for, hvor god sex man får med sin partner.

Sådan lyder det fra den amerikanske professor Harry Fisch, der for Science Dump har delt døgnet op i tre forskellige perioder, der alle har indfyldelse på løjerne i soveværelset.

Morgen - fra klokken 07.00 til 10.00:
Morgenstund har guld i mund, mens man som mand godt kan vågne op med en erektion – og sådan en stiv fætter er værd at udnytte, hvis man spørger professoren i urologi.

- Niveauet af testosteron er højest om morgnen, og når en mand har højt testosteron og er godt udhvilet har han mere energi under sex, hvilket vil hjælpe ham at holde længere, siger Harry Fisch.

- Morgensex kan styrke dit immunforsvar resten af dagen, da det udløser en antistof til at bekæmpe infektioner, forklarer han.

Eftermiddag - fra klokken 12.00 til 15.00:

Der er ingen grund til at bryde grædende sammen, hvis du ikke vågnede op til et morgenknald – muligheden kan måske opstå ved middagstid.

- Hvis du har et stressende job, så kan noget middagssjov være det trick, der får dig gennem dagen, siger Joseph Pinzone, der er har en doktorgrad i endokrinologi.

Læs også: 6 grunde til, at du skal dyrke morgensex

Han forklarer, at sex er med til at sænke blodtrykket, hvilket kan afhjælpe stress – og samtidig kan sex sænke flere af de niveauer i kroppen, der er forbundet med stressrelaterede sygdomme.

Aften - fra klokken 20.00 til 23.00:
Dagens sidste timer kan virke som det ideelle tidspunkt at have sex, da aftentimerne oftest er der, hvor vi ikke har så mange forpligtelser i forhold til resten af dagen.

Samtidig gør sex nattesøvnen bedre, da kroppen er blevet fyldt med hormoner som endorfin og oxytocin, der er med til at sende udøveren af de seksuelle udskejelser roligt ind i drømmeland.

Det er dog også det tidspunkt af døgnet, hvor vi oftest er meget trætte, og det betyder, at vi dyrker sex i kortere tid, hvis man skal tro Harry Fisch.

Professoren ser styrkelsen af immunforsvaret, sænkningen af kroppens stressniveau og mandens evne til at holde længere er de fordele, der gør morgenen til det tidspunkt, hvor det er allerbedst at have sex.
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip