Forskning: Lange kys bekæmper allergi

Det lyder virkelig mærkeligt, men noget tyder på, at lange kys kan være med til at mindske allergi.

I denne tid, hvor alt springer ud i smukt flor, bliver mange mennesker også ramt af pollenallergi. Det er ikke kun antihestaminer og anden medicin, der er løsningen, skriver overlæge Bente Klarlund i Politiken.

Den japanske allergolog Kimata har modtaget den alternative Nobelpris - Ig Nobelprisen - for sin forskning i de medicinske effekter ved at kysse. 

Forskeren samlede tre grupper af forsøgspersoner. Den ene havde allergisk eksem, den anden høfeber, mens den tredje gruppe ingen allergier havde. Testpersonerne blev testet for deres huds reaktioner på cedertræpollen og husstøvmider.

Efter 30 minutters intens kyssen - og ligeså mange minutters lytten til Celine Dions kærlighedsballader - testede forskeren igen forsøgspersonernes hud. Her viste det sig, at den allergiske respons på pollen og husstøvmider blev reduceret, efter personerne med allergi havde snavet godt igennem.

Der skete ingen ændring hos kontrolgruppen, som ikke var allergikere.

Læs også: Ny forskning: Så mange gange om ugen bør mænd rive i banditten 

Der findes endnu ingen forklaring på, hvad det er kys - og i øvrigt også sex - gør ved immunsystemet, som medfører mindre voldsomme allergiske reaktioner.

Forskeren kunne dog påvise, at kys hæmmer de IgE-antistoffer, som er dem, immunsystemet fyrer ud for at bekæmpe indtrængende pollen i den misforståede “tro”, at der er tale om farlige fremmedelegmer.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip